Roboți umanoizi la ASTROFEST 2025 – 24 mai, Parcul Crângași București

ASTROFEST 2025, cel mai mare festival festival de știință, astronomie și explorare a spațiului din România vă așteaptă sâmbăta aceasta în București, în sectorul 6.

A XI-a ediție se va desfășura sâmbătă, 24 mai 2025, între orele 10:00 – 22:00.

Bucureștenii – și nu numai – sunt invitați într-unul din cele mai cochete parcuri ale Bucureștiului să petreacă o minunată sâmbătă în aer liber, împreună cu familia, plină de experimente științifice live, show-uri de știință distractivă, observații astronomice, povești din spațiu, muzică, roboți, meteoriți și multe expoziții inedite.

Accesul este gratuit!

Pentru al cincilea an consecutiv, ASTROFEST, cel mai mare festival de educație, știință și astronomie din România, are loc în Parcul Crângași, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6.

Compania românească de dezvoltare și integrare de software SIMAVI se numără printre susținătorii tradiționali ai acestui eveniment popular, dar și multe alte instituții și companii românești și europene.

Dezbaterile antrenante de pe scenă, experimentele spectaculoase în direct, știința distractivă, telescoapele performante, atelierele pentru cei mici și cei mari, și cei peste 200 de cercetători, studenți, animatori, profesori și artiști au transformat o întâlnire a pasionaților de astronomie, într-un un eveniment pentru întreaga familie.

Circa 10.000 de oameni pasionați de știință, tehnologie, spațiu și educație își dau în fiecare an întâlnire la ASTROFEST.

Tema #astrofest2025 este una de mare interes: Vin roboții umanoizi! Ne temem de ei sau nu?

Pentru a răspunde acestei întrebări, vă așteptăm cu standurile interactive ale marilor institute de cercetare: ISS, ICMET CRAIOVA, INCAS, INCDFP, COMOTI, ale universităților din București, Timișoara, Iași, Craiova și Constanța, precum și standurile Forțelor Aeriene, Terestre și Navale.

Ca la fiecare ediție, #astrofest2025 vă oferă posibilitea să-l întâlniți și să luați autografe de la singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu, și să ascultați oamenii de știință români vorbind despre marile proiecte de cercetare românești.

Evenimentul este organizat de revista Știință&Tehnică și Asociația SCIENCE&TECHNOLOGY, sub egida Academiei Române, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 și este susținut de Ministerul Apărării și Autoritatea Națională pentru Cercetare.

Festivalul cuprinde următoarele zone:

  • zonă expozițională, cu standuri interactive din cele mai diverse domenii: astronomie, hi-tech, realitate virtuală, robotică, desen, grafică asistată de AI, biologie, geologie;,
  • scena pe care vor avea loc prezentări tip TEDx, concursuri și concerte;
  • zona de observații astronomice, cu telescoape îndreptate spre Soare, în timpul zilei, și spre Lună, planete și constelații după lăsarea serii
  • zona militară – cu tehnologie de ultimă generație
  • zona de ateliere pentru copii
  • zona de astrofotografie

Vor fi ateliere interactive dedicate celor mari și mici, cu concursuri, jocuri și premii atractive.

Vor fi ațintite spre cer cele mai mari telescoape din România: Monstrul de 400 mm, Balaurul de 362 mm, „Gargantua”, de 500 mm, chiar și micul, dar foarte eficientul Hubble.

Observațiile astronomice se desfășoară pe durata întregului eveniment, cu ajutorul unor telescoape profesionale. Programul de observații astronomice este dependent de condițiile meteorologice, dar există soluții inteligente și dacă cerul va fi înnorat.

Atracții ale festivalului:

  • ASTROFOTOGRAFIE – cei mai importanți fotografi români ne vor dezvălui din secretele lor și vizitatorii pot pleca acasă cu planeta sau nebuloasa preferată.
  • Bucharest Henge – În jurul solstițiului de vară și al solstițiului de iarnă, din anumite zone ale Bucureștiului poți surprinde apusuri și răsărituri spectaculoase. Nu sunt necesare aparate profesionale. Chiar și cu un telefon mobil puteți face poze de colecție. Sectorul 6 al Capitalei face primii pași în domeniul turismului astro.
  • Lună LED cu un diametru de 3 metri, locul perfect pentru o poză pe Insta de neuitat
  • Un costum de cosmonaut gigantic!
  • Copiii vor avea ocazia să devină designerii unei rachete virtuale prin intermediul experienței unice Desenul Interactiv, special creată pentru ASTROFEST 2025. Cei mici își vor folosi imaginația colorând o racheta așa cum își doresc, iar această rachetă va prinde viață pe ecran, într-o călătorie fascinantă.
  • Grafică asistată folosind tehnologia AI

Programul festivalului ASTROFEST 2025 aici: https://stiintasitehnica.com/vin-robotii-umanoizi-la-astrofest-2025-24-mai-parcul-crangasi-bucuresti/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati