Roche România are un nou director general, cu peste 17 ani de experienţă în industria farma

Grupul farmaceutic elveţian a anunţat luni că noul director general al Roche România este Claudia Fleischer.

”Claudia Fleischer este noul director general al Roche România. Ea a preluat această poziţie la 1 aprilie 2021 de la Claudiu Cheleş, care a ocupat funcţia de director general în ultimele şase luni. Claudiu Cheleş va continua în cadrul companiei în rolul său de Patients & Customers Value Head, responsabil de structura comercială a companiei”, a anunţat compania.

Claudia are peste 17 ani de experienţă în industria farmaceutică, unde a deţinut mai multe poziţii de conducere, cu responsabilităţi în dezvoltarea tehnică şi clinică de produse medicale, în mai multe departamente din cadrul diviziilor de Diagnostic şi Farmaceutice ale Grupului Roche. Claudia Fleisher şi-a început cariera în Grupul Roche în 2004, din poziţia de global trial coordinator, Pharma Technical Development. În 2015 a fost numită audit director global functions, înainte de a prelua ultimul său rol de director general, Roche Diagnostics Automation Solutions în 2017. Este farmacist licenţiat şi deţine un doctorat în Chimie Farmaceutică de la Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen, Germania.

“La nivel global, sistemele medicale se află sub continuă presiune, în timp ce pacienţii sunt adesea copleşiţi şi nu primesc îngrijirile de care au nevoie. De aceea, priorităţile mele vor fi să facilitez accesul pacienţilor la tratamentele inovatoare de care au nevoie şi să îmbunătăţesc calitatea vieţii pentru pacienţi şi familiile lor”, a declarat Claudia Fleischer, director general Roche România.

În noul său rol, Fleischer va superviza transformarea filialei către o nouă structură care va răspunde mai bine nevoilor sistemului medical şi ale pacienţilor din România.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. A fost fondată în 1896.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 ţări, iar în 2019, compania avea peste 98.000 angajaţi la nivel global. În 2019, Roche a investit 11,7 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare, compania raportând vânzări de 61,5 miliarde de franci elveţieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical din Japonia.

Prezent pe piaţa românească încă din perioada interbelica, Roche îşi redeschide reprezentanţa locală în anul 1992. În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înfiinţeze societatea comercială Roche România SRL, urmând ca activitatea reprezentanţei din Bucureşti să fie preluată de compania locală nou înfiinţată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati