Românca Patricia Țig, pierde finala turneului de tenis de la Bucuresti! / Rybakina e noua campioană a BRD Bucharest Open!

Elena Rybakina e noua campioană la București după victoria, 6-2, 6-0, în fața Patriciei Țig, câștigând astfel primul titlu WTA din carieră. Acesta este cel mai important rezultat pe care Rybakina îl obține în circuitul WTA, un succes care o va duce de săptămâna viitoare, în premieră, în top 100, conform site-ului oficial al turneului de tenis, brdbucharestopen.ro

Conform aceleiași surse, Rybakina îi oprește astfel parcursul de poveste Patriciei Țig, însă aventura continuă. O poveste care a început în urmă cu două săptămâni, când Patricia a jucat primul meci în turneul de pre-calificare, s-a încheiat astăzi. După trei victorii pe tabloul de calificări și alte patru meciuri câștigate pe tabloul principal, dintre care trei reușite în fața unor jucătoare favorite (Anastasija Sevastova, Kristyna Pliskova, Laura Siegemund), Patricia nu își poate încheia săptămâna extraordinară cu un titlu, dar pleacă de la București cu un salt spectaculos în clasament, cu încredere, dar și cu multe dubii înlăturate.

Elena RybakinaElena Rybakina încheie, în schimb, o săptămână de vis, în care nu a pierdut niciun set în cele cinci meciuri jucate la București.

În drumul către acest titlu ea a trecut, pe rând, într-o manieră dominantă de Paula Badosa (7-5, 7-6), Jaqueline Cristian (6-1, 6-0), Viktoria Kuzmova (7-6, 6-3), Martina Di Giuseppe (6-3, 6-2) și Patricia Țig azi.

Astăzi, în aceeași manieră autoritară, ea nu i-a lăsat prea multe șanse Patriciei, aflată la al șaptelea meci consecutiv în ultima săptămână. Rybakina a început finala fulgerător, împrăștiind lovituri direct câștigătoare în stânga și în dreapta și punând o presiune extraordinară pe adversară încă de la retur. A fost un tenis blitz, în viteză și precis în fața căruia Patricia nu a găsit, pe moment, prea multe soluții, fapt ce a făcut ca scorul să ajungă, rapid, la 3-1 și 40-15 pentru jucătoarea din Kazakhstan.

Cu spatele la zid, Patricia a găsit câteva soluții salvatoare – așa cum a găsit întreaga săptămână atunci când a avut de înfruntat o situație grea –, a lăsat în spate mingile de break (care ar fi dus-o pe Rybakina la 4-1) după un game cu o durată de peste șase minute și a dat impresia că poate intra, cumva în meci. A avut o șansă de a intra în partidă complet chiar la 2-4, când a avut trei mingi de rebreak, nefructificate însă. Acesta a fost, de altfel, un moment importat al finalei: după acest episod, Rybakina nu s-a mai uitat în urmă și a continuat să rămână la fel de dominantă de pe linia de fund, încheiând setul cu 18 lovituri direct câștigătoare, față de doar 7 ale Patriciei.

La finalul setului, Patricia a cerut ajutorul antrenorului. “Ia-ți timp. Acceptă și încasează, dar joacă punctul următor bine. Rămâi prezentă, acceptă că îți dă asemenea mingi. Va mai greși și ea, dar rămâi acolo. Concentrează-te, fă-ți treaba, punct cu punct și ia-ți șansele. Ești capabilă!”, i-a spus Răzvan Sabău.

Lucrurile nu s-au schimbat însă fundamental în setul secund. Rybakina a continuat să fie la fel de solidă, prezentă și, cel mai important, precisă – un detaliu esențial, dat fiind tenisul ofensiv pe care ea îl propune, pe când Patricia a părut că resimte tot efortul depus în ultimele săptămâni. Rybakina, care a generat de trei ori mai multe lovituri direct câștigătoare decât Țig (30-10)  s-a dovedit în final a fi mult prea puternică pentru Patricia.

Sursa: brdbucharestopen.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati