Romancierul francez Pascal Bruckner îşi lansează cel mai nou volum la Bucureşti

Editura Trei îi invite pe amatorii de lectură la o întâlnire cu scriitorul francez Pascal Bruckner, miercuri, 27 noiembrie 2019, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Pascal Bruckner se va afla la București pentru a lansa cel mai recent roman al său – Un an și o zi.

Alături de autor se vor afla Mirela Nagâț – jurnalist cultural –, Nadine Vlădescu – traducătorul cărții – și Magdalena Mărculescu – director editorial Trei, a anunţat editura.

Un an şi o zi îşi proiectează cititorii într-un univers bizar şi neliniştitor, făcându-i să se simtă la fel de dezorientaţi precum eroina romanului, potrivit paginii de Facebook a Editurii Trei.

Birourile de obiecte pierdute din Franța păstrează un an şi o zi lucrurile care le sunt încredințate. Dar dacă ce ai pierdut e un an din viața ta, îl mai poți recupera vreodată? Jézabel Thevenaz vrea să îndeplinească ultima dorință a tatălui său, rostită pe patul de moarte: să ducă un ceas conceput de el unui bun prieten din Montréal. Este vorba de un mecanism unic, a cărui menire e cu totul alta decât să indice ora. În timp ce survolează Groenlanda, avionul lui Jézabel e prins într-o furtună cumplită şi aterizează forţat pe un aeroport anonim din nordul Statelor Unite. Jézabel se adăposteşte la Plazza, un hotel dărăpănat și labirintic, unde închiriază o cameră pentru o noapte. Dar, când se trezeşte, începe coşmarul: află de la recepţie că nu este cazată acolo de o zi, ci de… un an! Să fie oare o farsă sinistră?

„Timpul care nu trece este timpul visului, al inconştientului, al dorinţelor. Un an şi o zi vorbește despre un ceas — adică despre percepţia timpului — și despre un ceasornicar al cărui ţel e să repare lumea şi să-l ajute pe Dumnezeu.” – Pascal Bruckner

„O carte străbătută în filigran de obsesia lui Bruckner pentru trecerea timpului.” – Le Figaro

„Decorul halucinant al romanului este un personaj în sine: un hotel tentacular, o metaforă pentru labirintul vieții. Cu această poveste necruţătoare, Bruckner își confirmă pasiunea pentru literatura fantastică.” – Midi Libre

„Un roman insolit în care Pascal Bruckner îşi reglează conturile cu America lui Donald Trump.” – La Presse

Născut la Paris în 1948, Pascal Bruckner este romancier şi eseist, o figură emblematică a intelectualităţii franceze. La Editura Trei au apărut toate romanele sale: Fiul cel bun, Casa îngerilor, Luni de fiere, Hoţii de frumuseţe, Care dintre noi doi l-a născocit pe celălalt?, Iubirea faţă de aproapele, Căpcăunii anonimi, Copilul divin, Palatul chelfănelii, Iubito, eu mă micşorez!…, Păzea, se-ntoarce Moş Crăciun! şi Paria, volumul de teatru Ce dorește domnul?, precum şi eseurile Noua dezordine amoroasă, Fanaticii apocalipsei, Paradoxul iubirii, Căsătoria din dragoste, Euforia perpetuă, Mizeria prosperităţii, Tirania penitenţei. Eseu despre masochismul occidental, Înțelepciunea banilor și Un rasism imaginar.

Despre cartea Un an și o zi, dar și despre proiectele sale viitoare vom povesti pe 27 noiembrie la Humanitas de la Cișmigiu cu Pascal Bruckner.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati