România a ajuns în finala concursului Miss AI

Au fost anunțate finalistele primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială. Printre ele se numără și Aiyana Rainbow, un model din România, scrie Rador Radio România, potrivit economedia.ro.

În total, 1.500 de creatori de Inteligență Artificială (AI) din țări ca SUA India, Japonia, Coreea de Sud sau Portugalia s-au înscris la concurs. Cele 10 finaliste au fost alese de un juriu format din creatorii modelelor AI Aitana Lopez și Emily Pellegrini pe baza a trei criterii: realism, tehnologie și „influentă socială”, precizează Metro.

Modelele selecționate vor lupta în iunie pentru primele 3 locuri, într-o ceremonie generată de Inteligența Artificială, o premieră mondială. Creatorul care câștigă Miss AI va primi un premiu în valoare totală de 13.000 de dolari.

„Aiyana este o voce pentru acceptarea LGBT, promovând iubirea și diversitatea sub toate formele. Ea întruchipează incluziunea, pledând pentru egalitate și înțelegere. Aiyana reprezintă o lume în care fiecare voce este auzită și apreciată, stimulând empatia și respectul pentru toți”, explică creatorii AI ai concurentei din România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati