România a boicotat Rusia la OSCE. Luminița Odobescu a părăsit reuniunea în semn de protest față de prezența lui Lavrov

1
347
sursa foto: Facebook - Luminita Odobescu

Boicot românesc la OSCE, după ce Rusia a reușit din nou să împartă Europa în două tabere. Șefa diplomației române, Luminița Odobescu, a părăsit reuniunea OSCE de la Skopjie, în semn de protest față de prezența în sală a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit digi24.ro.

„România s-a alăturat astfel altor țări europene – Ucraina, Polonia, țările baltice care au protestat față de invitarea omului de casă al lui Putin, în plin război din Ucraina și în pofida sancțiunilor occidentale la adresa Rusiei. La reuniune, România a fost reprezentată de către Ambasadorul României la OSCE.

Luminița Odobescu a fost totuși prezentă zilele acestea la Skopje unde a participat la o cină informală, unde omologul său rus, Serghei Lavrov, nu a fost prezent. Invitația ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, a provocat un dezacord între membrii OSCE, ceea ce a dus la boicotarea summitului de către miniștrii de externe din Ucraina, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia și, mai nou, România.

Pentru Lavrov nu a fost ușor să ajungă la Skopjie, după ce Bulgaria a interzis avionului în care se aflau Lavrov și Zaharova să treacă pe deasupra țării. În cele din urmă, delegația rusă a ajuns la Skopje survolând Grecia.”, spune ministrul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.