România a devenit al XV-lea membru al Forţei pentru Sprijin şi Lovire a NATO – STRIKFORNATO

0
274
Soldați
Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a participat miercuri, în Oeiras, Portugalia, la ceremonialul de ridicare a drapelului naţional al României, la sediul Comandamentului Forţei pentru Sprijin şi Lovire a NATO – STRIKFORNATO.

Astfel, la începutul anului în care se împlinesc două decenii de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică, ţara noastră a devenit al XV-lea membru al celui mai puternic grup naval de lovire al NATO.

Parteneriatul dintre Forţele Navale Române şi STRIKFORNATO a început în urmă cu mai bine de un an, inclusiv prin participarea cu ofiţeri la activităţile şi misiunile executate de Comandamentul Aliat Întrunit, în zona de responsabilitate a NATO.

STRIKFORNATO reprezintă Comandamentul Aliat Întrunit, cu accent pe domeniul maritim, care înglobează capabilităţi cu capacitate foarte ridicată de lovire, precum grupuri de luptă a portavioanelor, grupuri expediţionare şi grupuri de lovire formate din crucişătoare, distrugătoare şi fregate.

Totodată, viceamiralul Mihai Panait a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Portugalia, amiralul Henrique Eduardo Passalaqua de Gouveia e Melo, pe parcursul căreia s-au discutat aspecte legate de consolidarea cooperării dintre Forţele Navale Române şi cele ale Portugaliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.