România a emis alte şapte alerte pentru măşti neconforme aflate pe piaţă, provenite din China

România a emis, prin sistemul RAPEX, şapte alerte de măşti neconforme aflate pe piaţă, provenite din China, care poartă marcajul CE, potrivit sistemului de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Comisiei Europene.

Produsele poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipamente de protecţie de către un organism relevant.

În aceste condiţii, este posibil ca produsele să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu protejeze în mod corespunzător dacă nu sunt combinate cu măsuri suplimentare.

Produsele notificate de România nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149: 2011 + A1: 2009 FFP2.

Autorităţile recomandă retragerea produselor de pe piaţă.

Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), coordonată de directorul general Paul Anghel, a transmis în ultimele două luni, prin RAPEX, 12 alerte pentru măşti neconforme, un număr similar fiind în stand-by pentru a fi urcate în sistem.

RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase între Comisia Europeană şi statele membre ale Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati