România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume

Nu mai puțin de 3.766 de motocicliști din toată România au luat parte sâmbătă 15 iunie la Pitești la cea mai mare paradă moto din lume, ce a doborât precedentul record, stabilit acum aproape cinci ani în Statele Unite ale Americii, scrie adevaru.ro.

La eveniment au venit încă de la primele ore ale dimineții mii de motocicliști pasionați din toate colțurile țării și cu modele foarte diversificate și interesante de motociclete, uniți cu toții de dragostea pentru motociclism. Iar pasiunea pentru motociclete nu are vârstă, dovadă că la parada de record mondial de pe ruta Pitești-Mioveni au fost participanți cu vârste între 18 și 60 de ani.

Parada a început la stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești și a continuat până în orașul Mioveni, pe platoul Făget, pe o distanță de peste 15 kilometri.

Punctul final al paradei a fost reprezentat de festivalul CFMOTO DAY ADVENTURE FEST 2024, acolo în seara zilei de sâmbătă 15 iunie unde vor concerta nume grele ale muzicii românești, în frunte cu Cargo și Alternosfera. Acțiunea din Argeș a fost certificată de reprezentanții Guinness World Records.

”Recordul ce trebuia bătut era de 3.497 motociclete, record înregistrat acum cinci ani. Distanța minimă pentru ca parada să fie omologată este de 3,2 kilometri, iar distanța a fost depășită fără probleme. Între fiecare motociclist a trebuit să fie o distanță de patru metru. Fiecare participant s-a preînregistrat la eveniment, iar motocicliștii au fost numărați atât la începutul paradei, cât și la finalul acesteia”, a declarat pentru ”Adevărul” Paulina Sapinska, judecător la Guinness World Records.

Sub sloganul ”Hai să ne facem auziți”, evenimentul și-a propus să aducă în prim-plan pasionații de motociclism pentru a sărbători spiritul libertății și al comunității moto, dar și pentru a trage un semnal de alarmă referitor la incidența ridicată a accidentelor care implică motociciști în România.

Potrivit statisticilor, în 2020 au murit 92 de motociclişti, iar alte 470 de persoane au fost rănite grav în accidente care au implicat motociclete, în timp ce în 2021 au murit 99 de motociclişti, iar alte 331 de persoane au fost rănite grav.

Precedentul record mondial certificat era deținut de o paradă moto organizată pe 5 octombrie 2019 în statul american Texas, unde au participat 3.497 de motociclete, toate fiind marca Harley-Davidson. Spre deosebire de Texas, la parada moto de Cartea Recordurilor din Argeș au participat toate mărcile de motociclete.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati