România a trimis deja în Ucraina un prim transport de carburanţi şi alimente

Un prim transport de carburanţi şi alimente către Ucraina a fost efectuat de autorităţile române, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Este vorba de zeci de vagoane care au fost încărcate şi puse în mişcare. Aceste lucruri sunt coordonate şi cu autorităţile ucrainene. Totodată, în afară de carburant, sunt mobilizate cantităţi importante de alimente şi apă, toate acestea urmând să ajungă la Siret”, a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria, după şedinţa Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina, scrie Digi24.

La acest transport se adaugă cele trei camioane încărcate cu paturi, saltele, lenjerii, saci de dormit, care au ajuns, deja, în tabăra în tabăra de refugiaţi organizată de ISU la Suceava.

În plus, alte patru camioane urmează să ajungă la Botoşani, într-o altă tabără de refugiaţi.

Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, unde se centralizează toate ofertele de ajutor pentru refugiații din Ucraina care ajung în România, este disponibilă pe site-ul Guvernului.

Aici s-au colectat deja peste 3000 de oferte de ajutor privind hrană, alimente, produse de igienă, chiar facilități de cazare.

”Azi, peste o oră va pleca din București un al doilea transport preluat de camioanele IGSU, cu medicamente și alte produse sanitare, și apoi un al treilea transport va pleca spre nord”, a spus Cărbunaru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati