România a trimis în Egipt peste 500.000 de doze de vaccin

O aeronavă C-27 J SPARTAN a Forţelor Aeriene Române a asigurat marţi transportul în Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, pentru gestionarea pandemiei în această ţară.

România a primit cererea de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene şi internaţionale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin au fost transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire şi dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti, care asigură respectarea lanţului frigorific până la destinaţie, la temperaturi de 2-8şC.

Conform prevederilor HG nr.827 din 5 august 2021, ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania şi Vietnam.

În cursul zilei de luni, o aeronavă C 130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a asigurat transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, teste antigen şi materiale sanitare, precum şi o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici şi opt asistenţi medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati