România are cinci din cele mai sigure orașe din lume. Pe ce loc se află Bucureștiul

Cinci dintre cele mai sigure orașe din lume se regăsesc în România. Un portal de statistică a evluat nivelul de siguranță urban în orașele lumii.

Numbeo, un portal de statistică, a evaluat cele mai sigure orașe din lume în funcție de factori precum nivelul infracționalității, siguranța în timpul zilei și nopții, șansele de a fi jefuit, agresat fizic sau discriminat, precum și nivelul consumului și traficului de droguri.

Astfel, în acest top au fost incluse și cinci orașe din România, desemnate ca fiind printre cele mai sigure localități la nivel mondial.

Orașele au primit un scor de la 0 la 100 în funcție de factorii menționați anterior, transmite Digi24.

Potrivit raportului Numbeo, Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite este cel mai sigur oraș din lume pentru al șaselea an consecutiv, cu un scor de 88,2.

Alte orașe care s-au clasat în primele cinci locuri sunt Doha din Qatar, Ajman, Taipei din Taiwan și Sharjah și Dubai din Emiratele Arabe Unite. Toate aceste orașe se laudă cu un nivel scăzut de infracționalitate și sunt considerate destinații sigure pentru oamenii care doresc să se mute acolo sau să își petreacă o vacanță.

Cele mai sigure orașe din România

Cluj-Napoca se situează pe locul 22 în topul celor mai sigure orașe din lume, cu un scor de 77,7 din 100. Orașul este considerat mai sigur decât alte destinații populare precum Zagreb (locul 25), capitala Croației, Eindhoven (locul 24) și Groningen (locul 26), orașe din Olanda, și chiar și Reykjavik (locul 30), capitala Islandei.

Alte orașe românești prezente în top 100 sunt Timișoara (locul 32), Brașov (locul 54), București (locul 67) și Iași (locul 84). Bucureștiul, capitala României, a depășit alte capitale europene importante în ceea ce privește siguranța, precum Lisabona (locul 75), Madrid (locul 77), Amsterdam (locul 87), Oslo (locul 108) și Budapesta (locul 121).

În schimb, capitala Rusiei, Moscova, s-a clasat pe locul 136 în acest top, cu un scor de 63,3.

Cele mai periculoase orașe din lume în 2023:

Caracas, Venezuela (scor: 16,6);

Pretoria, Africa de Sud (scor: 18,1);

Durban, Africa de Sud (scor: 19,1);

Juhannesburg, Africa de Sud (scor: 19,2);

San Pedro Hulas, Honduras (scor: 19,3);

Port Moresby, Papua Noua Guinee (scor: 19,6);

Kabul, Afganistan (scor: 19,9);

Rio de Janeiro, Brazilia (scor: 22,3);

Alice Springs, Australia (scor: 22,5).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati