România donează încă 100.000 de doze de Pfizer Republicii Moldova

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a declarat marţi că România va continua, atât la nivel individual, cât şi la nivel european, acţiunile de donaţie sau revânzare a unor doze de vaccin anti-COVID, precizând că săptămâna aceasta va fi făcută o nouă donaţie către Republica Moldova, respectiv 100.000 de doze Pfizer.

„Aşa cum România a făcut până în momentul de faţă către Republica Moldova cele mai importante donaţii, acestea vor continua cu un transport săptămâna aceasta de 100.000 de doze Pfizer, care a fost aprobat în şedinţa de guvern de săptămâna trecută.

După cum bine ştim, şi Serbia a beneficiat de 50.000 de doze de donaţie, Ucraina, Argentina, Vietnam – 100.000 de doze AstraZeneca şi până în momentul de faţă a fost finalizat un singur contract de vânzare, cu Danemarca, pentru 1.170.000 de doze de vaccin. Iar demersuri suplimentare vor fi anunţate pe măsură ce România le finalizează.

Sunt în curs şi alte acţiuni de acest tip, cât şi la nivel european, unde ştim promisiunea de donaţie de 100 de milioane de doze, unde şi România va fi parte a acestui proces de donaţie”, a afirmat Andrei Baciu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati