România donează Republicii Moldova măşti, mănuşi chirurgicale, viziere şi alte materiale medicale

0
163
sursa foto: Unsplash

România donează Republicii Moldova măşti, mănuşi chirurgicale, viziere şi alte materiale, în valoare de peste 7 milioane de lei.

”Ministerul Apărării Naţionale donează Ministerului Apărării din Republica Moldova materiale de resort medical în valoare de 7.302.836,95 lei, în baza Contractului de donaţie între Statul român prin Ministerul Finanţelor şi Ministerul Apărării al Republicii Moldova, din 29 decembrie 2022, în scopul continuării măsurilor constante de sprijin ale României pentru Republica Moldova”, a transmis, joi, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, donaţia constă în 1.000 viziere, 9.000 cutii cu mănuşi, 2.000 ochelari de protecţie din plastic, 3 milioane de măşti chirurgicale, precum şi 500 mii de măşti de protecţie.

Reprezentanţii MApN vor preda  materialele medicale către omologii lor din Republica Moldova la punctul de control trecere frontieră Leuşeni-Albiţa, în zilele de 19 şi 20 ianuarie.

Potrivit MApN, transportul bunurilor materiale de la Centrul de logistică medicală şi de la depozitul sanitar Nord-Sebeş la punctul de control trecere frontieră Leuşeni-Albiţa, se execută prin grija Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, iar operaţiunile de export/donaţie şi predare a bunurilor către reprezentanţii Republica Moldova se desfăşoară cu sprijinul CN Romtehnica SA.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.