România i-a propus Ucrainei să joace la București meciurile de fotbal programate acasă

0
332
sursa foto: UEFA

Finala UEFA Champions League a fost mutată de la Sankt Petersburg la Paris, iar FARE a cerut UEFA și FIFA să excludă toate echipele rusești, inclusiv prima reprezentativă, din toate competițiile internaționale, potrivit g4media.ro, care citează playsport.ro.

În acest context, șeful FRF, Răzvan Burleanu – care a fost prezent la Comitetul Executiv al UEFA – a demarat discuțiile cu președintele federației ucrainene pentru ca meciurile naționalelor din țara vecină să se mute în România pe perioada războiului.

FRF a reacționat rapid, după decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, și va face toate demersurile pentru ca partidele naționalelor țării vecine să se dispute în România.

Această inițiativă are șanse mari de reușită, scrie sursa citată, în condițiile în care între cele două federații există relații cordiale. De asemenea, distanța mică dintre cele două locații este un alt atu pentru ca acest demers să fie încununat de succes. Ucrainenii vor lua o decizie în acest sens în cel mai scurt timp.

Pe 29 martie, Ucraina are de disputat un meci important în preliminariile pentru EURO U21, turneul care va fi găzduit de România, în 2023. Ucraina U21 va întâlni Franța U21, într-un meci programat inițial la Lviv.

De asemenea, în perioada următoare sunt programate partide ale naționalei feminine a Ucrainei, dar și ale celei de futsal. Începând cu 1 data de martie, acestea sunt așteptate să se desfășoare în România.

Naționala mare a Ucrainei joacă primul meci din barajul pentru CM 2022 la Glasgow, împotriva Scoției. În schimb, partidele din Liga Națiunilor Ucraina – Armenia (11 iunie) și Ucraina – Irlanda (14 iunie) sunt așteptate la București, Craiova, Ploiești sau Cluj, relatează digisport.ro, citând playsport.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.