România oferă echipamente medicale de 200.000 de euro Republicii India

România a trimis către India echipamente medicale de 200.000 de euro în urma creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus aflate în stare gravă, a informat, miercuri, Ministerul Apărării Naţionale.

Sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, vor fi oferite echipamente medicale ce constau în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflați în stare gravă, potrivit unui comunicat de presă.

Valoarea estimativă a echipamentelor medicale este de 200.000 euro, la care se adaugă costuri de transport, decontate în procent de 75% de Mecanismul European de Protecție Civilă.

Ministerul Apărării Naționle, prin Forțele Aeriene Române au sprijinit acest demers, punând la dispoziție o aeronavă C-130 Hercules în vederea asigurării transportului de materiale medicale indispensabile trantamentelor care se impun pacienților indieni.

 

Transportul aerian efectuat de către Ministerul Apărării Naționale, realizat sub egida Mecanismului de protecție civilă, va fi însoțit de un cadru al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care va facilita predarea materialelor medicale către autoritățile responsabile din India.

Echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienților grav afectați de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din donații ale societății civile, după cum urmează : eMAG, OMV PETROM, Linde Gaz, Medical Gazplus,Deltamed, Air Liquide Vitalaire Romania, BPM Tehnologica, Fundația pentru SMURD.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati