România, pregătită să acorde ajutor Croaţiei, în urma cutremurului. Arafat a cerut mobilizarea echipelor de Căutare-Salvare RO-USAR

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că România este pregătită să acorde sprijin Croaţiei, în urma seismului major înregistrat marţi. În acest sens, Raed Arafat a cerut deja mobilizarea echipelor de Căutare-Salvare RO-USAR.

”În data de 29 decembrie 2020, în urma luării la cunoştinţă a nefericitului eveniment produs în Croaţia, ţara afectată astăzi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autorităţile române şi-au arătat disponibilitatea de a interveni şi a acorda sprijin autorităţilor croate. Precizăm faptul că ajutorul oferit statului afectat de acest nefericit eveniment se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul croat prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a transmis, marţi, DSU, potrivit unui comunicat de presă.
Sursa citată a precizat că deja Raed Arafat a cerut mobilizarea echipelor de Căutare-Salvare RO-USAR. 
”Dat fiind faptul că situaţia se află sub permanentă monitorizare a autorităţilor române, cu informarea prealabilă a premierului României, domnul Florin Cîţu şi a ministrului afacerilor interne, domnul Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat deja Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ca echipele de Căutare-Salvare RO-USAR să fie pregătite pentru a interveni şi totodată, să sprijine autorităţile croate în funcţie de nevoile solicitate de aceştia, în baza solicitării de asistenţă internaţională”, a mai transmis DSU.
Cel puţin o persoană – o fată – a murit, iar multe alte persoane au fost rănite marţi, în cutremurul de magnitudinea 6,4 din Croaţia, a anunţat premierul croat Adrej Plenkovic, iar căutările continuă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati