România, printre țările UE cu cele mai mari creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii în februarie

Lucrările de construcţii au crescut în februarie cu 2,3% în zona euro şi cu 2,1% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2022, iar România se numără printre ţările membre cu cel mai important avans, arată datele publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat) și citate de Agerpres, conform economedia.ro.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii în februarie s-au înregistrat în Slovenia (17,5%), Austria (17%) şi România (10,4%), cele mai semnificative scăderi fiind în Ungaria (minus 11,8%), Cehia (minus 4,3%) şi Finlanda (minus 3,3%).

Datele Eurostat arată că în februarie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au crescut cu 2,3% în zona euro şi cu 2% în Uniunea Europeană, după ce în ianuarie se înregistrase un avans de 3,8% în zona euro, şi de 3,3% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii în februarie, comparativ cu luna precedentă, s-au înregistrat în Austria (3,3%), Ţările de Jos (3,5%) şi România (3,1%), iar cele mai semnificative scăderi în Cehia (minus 3,7%), Suedia (minus 1,6%) şi Slovacia (minus 0,8%).

Conform datelor Institutului Național de Statistică, volumul lucrărilor în construcţii a crescut ca serie brută cu 9%, în primele două luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2022, cele mai importante majorări fiind consemnate în cazul reparaţiilor capitale şi al construcţiilor noi, arată datele publicate, miercuri.

Conform statisticii oficiale, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie, pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+19,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+13,1%), în timp ce lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 6,6%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati