România se pregătește pentru introducerea certificatului verde în restaurante/ Cîțu: Nu vreau să mai închidem activitățile economice

0
782
​România ar putea să ia modelul altor state UE și să introducă certificatul verde pentru accesul în restaurante sau la evenimente, în situația în care rata de infectare trece de 3 la mie. Premierul Florin Cîțu spune că o decizie în acest sens se va lua în curând, probabil chiar săptămâna viitoare.
„Nu vreau să mai închidem activitățile economice peste 3 la mie. Ca să avem aceste activități trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri ca aceste activități să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Restaurantele pot să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Ideea de bază este că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședintei de Guvern.

”Preferința mea: nu vrem să închidem economia”

El a precizat că săptămâna aceasta vor mai fi discuții instituționale pentru a se ajunge la o concluzie.
„Pot să vă spun care e preferința mea: nu vrem să închidem economia. Cât mai curând trebuie să venim cu o această decizie”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.