România solicită asistenţă internaţională pentru produse medicale

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, luni, să solicite ajutor internaţional pentru medicamentul Tocilizumab şi pentru concentratoare de oxigen de 10 litri.

Cu toate că stocurile au fost completate prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, mai sunt necesare astfel de medicamente şi echipamente în țară.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de astăzi, 11 octombrie Hotărârea numarul 84 privind aprobarea solicitării de asistenţă internaţională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID -19 prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro- Atlantic Disaster Response Coordination Centre)”, a transmis, luni, CNSU.

Astfel, se propune solicitarea de asistenţă internaţională constând în produsele medicale, respectiv imunomodulatorul Tocilizumab şi concentratoare de oxigen de 10 litri.

Autorităţile anunţă că unităţile sanitare publice ”se confruntă cu nevoia acută de asigurare a medicaţiei necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19 şi în special a imunomodulatorului Tocilizumabum”.

Decizia a mai fost luată ” ţinând cont de situaţia stocurilor la nivel global a imunomodulatorului Tocilizumabum precum şi de numărul insuficient de concentratoare de oxigen existent la nivelul unităţilor sanitare care sunt necesare în asigurarea aportului de oxigen pentru pacienţii cu forme severe şi critice de COVID-19, în contextul asigurării parţiale, până la această dată, a materialelor, echipamentelor şi medicamentelor prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă şi raportat la urgenţa nevoii de asigurare a medicaţiei necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19”, mai spune sursa citată.

Anterior, România a activat Mecanismul european de Protecţie Civilă, primind ajutor din partea mai multor state.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati