România trimite o echipă de medici și asistente în Slovacia pentru lupta împotriva pandemiei

România răspunde solicitării de asistenţă internaţională lansată de autorităţile din Slovacia, astfel că o echipă compusă din 5 medici şi 9 asistenţi medicali este pregătită să ajute autorităţile medicale de la Bratislava în lupta contra Covid.

În contextul susţinerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă – solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC) – Guvernul României doreşte să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie şi terapie intensivă.

Echipa formată din 5 medici şi 9 asistenţi medicali va fi însoţită şi de 2 reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile. Atât personalul medical, cât şi personalul IGSU care va asigura suportul pentru desfăşurarea în bune condiţii a misiunii, inclusiv legătura cu autorităţile slovace, sunt pregătiţi să înceapă deplasarea imediat ce oferta României va fi acceptată de Ministerul Sănătăţii din Slovacia.

Acţiunea este finanţată de Comisia Europeană prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgenţă pe teritoriul Uniunii).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati