România vrea să construiască un avion militar. Ministrul Economiei: ”E un proiect de țară”

România își propune să construiască un avion militar românesc, a anunțat ministrul Economiei, Florin Spătaru, sâmbătă, la Antena 3.

Acesta a precizat că au avut loc discuții pe această temă, la Craiova.

”Am avut discuții ieri (vineri – n.r.) la Craiova pe această temă, este un mesaj pe care l-am lansat către industria aeronautică din România, un proiect de țară pe care am putea să-l realizăm.

Din discuțiile cu ei, am înțeles că în săptămânile următoare va fi formalizat un claster pentru industria aeronautică și prin colaborarea dintre principalii jucători în acest segment putem să venim cu un proiect de țară.

Le-am sugerat să înceapă aceste demersuri acum. Este un proiect de țară”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

”Industria aeronautică românească are viitor”

Florin Spătaru a fost vineri în vizită la Fabrica de Avioane Craiova, despre care a spus că capacitatea de a moderniza avioane ale Armatei Române, dar şi civile. Demnitarul a precizat că aceasta este o provocare pe care a lansat-o tuturor celor din industria aeronautică.

”Industria aeronautică românească are viitor. Putem dezvolta capabilităţi pentru industria aeronautică și să devenim un jucător important la nivel european şi la nivel regional.”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati