Românii aflați în vacanță pe Valea Prahovei vor sta în coloană cu tirurile, după ce Valea Oltului se va închide

Valea Oltului se închide pentru o lună începând cu 8 iulie, pe timp de zi, pe un segment de 8 kilometri, explică stirileprotv.ro.

Compania care administrează Infrastructura rutieră a anunțat variantele ocolitoare pentru camioane. Autoturismele pot urma orice drum național sau județean pentru a evita zona.

Circulația pe DN7, între Boița și Lazaret, va fi închisă între 8 iulie și 9 august, între orele 6 și 20. Măsura va afecta navetiștii din zonă și transportul de marfă, care se va derula pe rute ocolitoare.

Camioanele care trebuie să ajungă de la București la Sibiu, vor merge pe DN1A, până la Brașov, apoi pe DN1. Pentru mașinile grele a fost deschis și culoarul Rucăr-Bran iar vehiculele de peste 7,5 tone care vin din sud spre centrul tarii, vor urma ruta Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu – Simeria. Cele care merg în vest trebuie să o ia pe la Drobeta Turnu Severin.

A rămas în discuții deschiderea traficului pentru vehicule de mare tonaj pe Valea Prahovei și pe DN10 Buzău-Brașov.

Cristian Pistol, CNAIR: „Vom ridica restricțiile de marți până joi pe DN1, între Ploiești și Brașov.”

Asta înseamnă că românii aflați în vacanță la Sinaia, Bușteni ori Predeal vor sta în coloană cu tirurile.

Potrivit Centrului de Studii Tehnice și Rutiere, pe Valea Oltului trec zilnic peste 17 mii de vehicule. Traficul trebuie acum preluat de drumuri aglomerate și, pe alocuri, înguste și sinuoase.

Șofer: „Sunt rute dificile, pentru camioane de mare tonaj.”

ȘoferNu ai decât să circuli noaptea șîn orele care se alocă.

Cei care au de primit colete trebuie să se aștepte la întârzieri. Reprezentanții FanCourier spun că vor înregistra timpi de transport mai mari pe 27 dintre traseele folosite.

Constructorii de mașini Dacia și Ford vor avea și ei mari probleme.

Adrian Sandu, secretar general Asociația Constructorilor de Automobile din România: „Numai ce vine dinspre Nădlac, un traseu cu 40 de km mai lung pe fiecare camion si cu o ora si 40. Componentele care vin din centrul țării, unde traseele sunt mai lungi cu 150 km în plus și minim 3 ore în plus față de traseul normal, vă dați seama ce costuri.”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Îmi asum acest lucru, e o perioadă pe care dacă o ratăm în această vară, următoarea fereastră de oportunitate este primăvara anului viitor, asta înseamnă 8-9-10 luni întârziere, 80 de milioane penalități.”

Pentru localnici, autoritățile vor ridica restricțiile de pe Valea Oltului câte o jumătate de oră, dimineața și la 16.30, pentru ca, sub supravegherea constructorului, să poată pleca și veni acasă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati