Românii alocă, în medie, circa 1.000 lei anual pentru tratarea problemelor dentare

Românii alocă anual, în medie, circa 1.000 lei pentru tratarea problemelor dentare, arată datele lanțului de clinici stomatologice Life Group, care cuprinde 12 locații la nivel național.

Suma este, însă, cu 20% mai mică față de anul trecut, iar acest lucru se datorează, în principal, inflației, dobânzilor bancare crescute și climatului economic general mai puțin favorabil.

50.000 de pacienți au trecut pragul clinicilor de proximitate din portofoliul Life Group (Life Dental Spa și Vivo Dental), cea mai mare parte pentru tratamente ale cariilor cu laserul dental, tratarea gingivitei și a igienizării orale, potrivit sursei citate.

București, Sibiu și Brașov au cei mai mulți pacienți

București, Sibiu și Brașov sunt orașele cu cei mai mulți pacienți pentru tratamentele dentare în 2023, fiind urmate de Cluj și Iași, bonul mediu plătit de pacienții Life Group, la nivelul întregii țări, fiind de circa 1.000 lei.

Din estimările companiei, aproximativ 15% dintre românii care se întorc în țară în perioada sărbătorilor de iarnă vizitează cel puțin o dată o clinică stomatologică pentru tratament sau un simplu consult de specialitate, deoarece prețurile serviciilor stomatologice din România sunt și cu până la 75% mai accesibile decât cele practicate în Vest, iar calitatea actului medical este la un nivel foarte ridicat.

“Clinicilor Life Dental Spa le trec pragul anual, în perioada sărbătorilor, mii de pacienți din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, inclusiv din SUA, acolo unde tratamentele dentare sunt și de peste patru ori mai scumpe ca cele din România”, mai spun reprezentanții companiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati