Românii care au avut Covid în ultimele 90 de zile pot călători oriunde în lume, fără să prezinte un test la revenirea în țară

0
145
avion
Foto: Unsplash

Românii care au avut COVID în ultimele 90 de zile pot călători oriunde în lume fără să aibă nevoie de test la retur și nici carantină, afirmă consultantul în turism Razvan Pascu.

Potrivit acestuia, aceeași situație este valabilă și pentru cei care s-au vaccinat și au trecut minimum 10 zile de la doza 2, scrie spotmedia.ro.

”Dacă sunteți în situația în care ați avut COVID în ultimele 90 de zile, atunci puteți călători oriunde în lume fară să aveți nevoie de test la retur și nici carantină, chiar dacă veniți din Zona Galbena.

La fel și dacă sunteți vaccinați și au trecut minim 10 zile de la doza 2. Mai sunt și alte excepții, inclusiv familiile cu copii care sunt elevi sau studenți, și alte excepții importante”, scrie Răzvan Pascu pe Facebook.

”Dacă sunteți în situația să vă îmbarcați într-un avion ca să zburați spre România din Zona Galbenă și dacă funcționarul de la ghișeul de check-in de oriunde din lume NU ȘTIE despre aceste excepții, atunci să le arătați site-ul IATA unde au toate aceste informații, iar site-ul este folosit de toate companiile aeriene membre IATA. Atașez print screen de pe site-ul IATA; salvați postarea. https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Deci, dacă aveți rezultatul PCR pozitiv din ultimele 90 de zile (dar nu mai devreme de 14 zile), atunci puteți arata la îmbarcare acest rezultat și nu mai este nevoie să vă faceți test PCR pentru îmbarcare. Nici nu veți sta în carantină la sosirea în Romania. Asta este valabil pentru cei care au avut Covid și S-AU TESTAT atunci când au avut.

Însă mai sunt mulți care stiu că au avut COVID, dar nu s-au testat PCR la timpul potrivit – în cazul lor, își pot face un test de anticorpi la plecarea din Romania, care dacă vă fi în perioada de valabilitate de 14 zile la returul în Romania nu va mai fi nevoie de carantină dacă ai anticorpi (iar în acest caz la îmbarcare în avion la retur spre țară trebuie să ai și testul Covid negativ)”, precizează Răzvan Pascu.

De precizat este însă că veți avea nevoie de test sau carantină la intrarea în alte țări, în funcție de deciziile luate de acestea.

Pe site-ul MAE puteți vedea statele din Europa care, în context COVID-19, impun restricții pentru cetățenii care vin din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.