Românii – cei mai mari cumpărători străini(rezidenți UE) de locuințe din Spania; În ce regiuni și-au cumpărat românii proprietăți

Cererea de locuințe în Spania este din ce în ce mai mare printre cumpărătorii străini, care și-au majorat expunerea la piața imobiliară spaniolă în ultimii 12 ani, de la 4,2% din operațiuni în 2007 la 10,9% în 2019, conform unui raport publicat de Banca Spaniei, intitulat „Investiții străine pepiața rezidențială spaniolă între 2007 și 2019”, scrie ecopolitic.ro

BREXIT și devalorizarea lirei au contribuit la vânzarea de către britanici a mai multor locuințe decât au cumpărat în Spania între 2017 și 2019.

  • De cealaltă parte, cumpărători din România și-au majorat cota de piață la 12%, din achizițiile de anul trecut ale străinilor rezidenți.

Dintre țările extra UE, cumpărătorii din Maroc și China reprezintă14% și 6% respectiv, din achizițiile străinilor rezidenți în 2019.Totalul achizițiilor imobiliare efectuate de străini din țări din afara Uniunii Europene este semnificativ(27% în 2019).

Cererea puternică de locuințe din partea cumpărătorilor străini a fost predominantă în Insulele Canare(33%), Insulele Baleare(16%) și coasta Mediteranei(15%).

Sursa: ABC cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MEEMA

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati