Românii cheltuie pe lună, pe Educație, cât pentru un suc

O treime dintre veniturile lunare ale românilor sunt consumate pe mâncare și băuturi, potrivit unei statistici despre veniturile și cheltuielile din al treilea trimestru al anului trecut. Datele sunt alarmante: în medie, o familie cheltuie pe lună, pentru educație, mai puțin de 4 lei.

Cheltuielile preferate ale românilor sunt mâncarea și băuturile alcoolice. O afirmă nu doar ultimele date statistice oficiale, scrie Digi24.ro.

„Cred că 70 la sută numai pe mâncare şi băuturi. Restul…pentru electricitate, facturi, haine, grădiniţă. Preţurile au crescut foarte mult, de la lună la lună cresc preţurile pentru alimente”, spune o femeie.

„Suma e variabilă în funcţie de sezon, dar cam 30 la sută se duce pe mâncare din venit, inclusiv cea de la serviciu, acasă şi extra. Restul…. pentru întreţinere, grădiniţe, hăinuţe”, adaugă un bărbat.

Potrivit Institutului Național de Statistică, o familie a cheltuit în medie, lunar, 804 lei pe alimente și băuturi nealcoolice.

O treime din veniturile românilor se duc în această direcţie, în condiţiile în care, potrivit Eurobarometrului, europenii cheltuie 12,1 la sută din salariu pe alimente şi băuturi nealcoolice.

Potrivit Institutului Național de Statistică, veniturile totale ale unei familii sunt, în medie, de 4.900 de lei pe lună. Din suma totală, cheltuielile reprezintă 86 la sută, adică 4.200 de lei.

Banii se duc în special pe alimente și pe utilități. Sănătatea, recreerea şi educaţia sunt domeniile unde se cheltuiesc cei mai puţini bani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati