Românii din străinătate se întoarc acasă de sărbători. Traficul la intrarea în ţară prin Nădlac II a crescut de cinci ori

0
293

Numărul călătorilor care au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în weekend, a înregistrat o creștere de cinci ori mai mare, în comparație cu o perioadă obișnuită.

Această situație a survenit în contextul în care mulți români stabiliți în străinătate revin acasă pentru vacanța de sărbători.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Arad, în ultimele două zile s-au utilizat și artere de ieșire pentru a diminua timpii de așteptare la graniță.

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a devenit cel mai aglomerat punct de intrare în țară din județul Arad, cu peste 62.000 de persoane și 17.000 de mijloace de transport, în cazul traficului ușor și turistic.

Cu toate acestea, datorită deschiderii de artere suplimentare, timpul de așteptare la controlul de frontieră nu a depășit 60 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a explicat că majoritatea celor care au intrat în țară sunt români care lucrează în străinătate și vin să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familiile lor.

Traficul ușor și turistic s-a multiplicat de până la cinci ori față de un weekend obișnuit

Cu privire la zilele următoare, autoritățile anticipează un flux semnificativ de călători pe sensul de intrare în țară, înainte de sărbătoarea Crăciunului.

S-au luat măsuri pentru consolidarea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat, iar în funcție de evoluția situației, vor fi adăugate artere suplimentare pentru controlul la intrarea în țară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, polițiștii de frontieră dispun de stații mobile de control, utilizabile în perioada următoare.

Călătorii sunt îndemnați să consulte aplicația „Trafic online”

Colaborarea cu autoritățile din Ungaria, în cadrul controlului de frontieră, este menținută, iar se iau în considerare măsuri comune.

Călătorii sunt îndemnați să consulte aplicația „Trafic online” de pe site-ul Poliției de Frontieră pentru a obține informații despre timpii de așteptare la graniță și pentru a identifica punctele de control mai puțin aglomerate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.