Românii nu mai vor să se imunizeze. 11 centre de vaccinare se închid temporar

Valeriu Gheorhiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunţat că 11 centre vor fi închise temporar din cauza intenţiei scăzute a românilor de a se imuniza.

11 centre de vaccinare din România se închid temporar din cauza intenţiei scăzute

„Am realizat săptămâna trecută evaluarea centrelor de vaccinare, în circa 45% din cazuri, centrele funcţionau la mai puţin de jumătate din capacitatea fluxului. De aceea am propus măsuri pentru fiecare DSP judeţeană, măsuri ţintite, fie de reducere a programului de lucru şi disponibilizarea echipelor mobile către activităţi de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în mediul rural.

Centrele trebuie să fie reactivate la nevoie

Nu ne dorim închiderea centrelor de vaccinare pentru că nu putem anticipa evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni, e important să avem şi resursa umană, dar să avem şi centrele care trebuie să fie reactivate la nevoie.

Fiecare centru de vaccinare va afişa programul de lucru

Ca atare, la propunerea DSP, în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar, se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare şi de asemenea au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare în care erau peste 3 sau 4 fluxuri.

E important să înţelegem că la fiecare centru de vaccinare se va afişa programul de lucru, la intrare, într-un spaţiu vizibil.”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a arătat că activitatea va fi sistată în câte un centru de vaccinare din Bihor, Giurgiu, Timiş, două centre din Mehedinţi şi câte trei centre din Teleorman şi Vâlcea.

„Fiecare DSP informează, prin intermediul CNCAV, STS care face această actualizare a programului de lucru în centre”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati