Românii rezervă mai multe zboruri pe distanțe lungi – studiu

Numărul de rezervări pentru zboruri pe distanțe lungi pe Kiwi.com a crescut cu 49% comparativ cu 2022, conform datelor Kiwi.com. Cele mai populare destinații includ Statele Unite ale Americii, Canada, India, Thailanda și Sri Lanka, arată sursa citată.

  • În 2023, românii plănuiesc să călătorească spre țări îndepărtate mai mult ca în ultimii ani. Conform datelor Kiwi.com, o companie de travel-tech, numărul de rezervări* pentru zboruri pe distanțe lungi (peste 3000 de km) realizate pe platformă a crescut cu 49% față de anul trecut, fiind de peste 2 ori mai mare ca în 2019 (creștere de 116%).

Mulți români au ales destinații mai însorite, deși nu toți. Cele mai populare destinații aflate la mare distanță sunt Spania (mai exact, insulele din Oceanul Atlantic), Statele Unite ale Americii, Canada, India, Thailanda, Sri Lanka, Nepal, Indonesia, Pakistan și Filipine. 

Cele mai populare orașe sunt Tenerife (atât cu plecare din București, cât și din Cluj Napoca), Las Palmas, Toronto, Bangkok, Colombo, Kathmandu, New Delhi, Phuket City și Montreal.

Românii au rezervat zboruri și către New York, Seoul, Vancouver sau Miami. Deși cele mai populare destinații par să fie în locuri relaxante și luxuriante, e limpede că aceștia sunt interesați și de explorări urbane în cele mai interesante metropole ale planetei.

Jumătate dintre români vor petrece între 1 și 2 săptămâni la destinație, iar 18% vor petrece între 2 și 3 săptămâni acolo. 15% dintre ei vor merge în excursii de 4 până la 6 zile, în timp ce 13% au ales vacanțe mai lungi, de 3 săptămâni și până la 2 luni.

Potrivit sursei citate, aproape o treime (32%) dintre românii care și-au rezervat zborurile prin Kiwi.com și-au cumpărat biletele cu 3 săptămâni și până la 2 luni în avans, 13% cu 1-2 săptămâni în avans, iar 12% și-au planificat călătoriile cu 2 și până la 4 luni înainte de data plecării. Cu toate acestea, 14% dintre români și-au ales aventurile în țări îndepărtate last-minute, rezervându-și biletele cu până la 3 zile înainte de plecare.

Românii au plătit, în medie, 452 de euro pe biletele către destinații îndepărtate, o creștere de numai 6% comparativ cu 2022, ceea ce ar explica creșterea numărului de rezervări. Lunile în care cei mai mulți români au călătorit către aceste destinații au fost martie și februarie.

*Rezervări realizate pe Kiwi.com până în data de 27.04 în fiecare an pentru călătorii la orice dată pe parcursul anului respectiv

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati