Românii sunt tot mai agresivi în trafic. Unul din 10 români recunoaște că a condus băut

Deși s-a înăsprit legislația, șoferii români sunt tot mai agresivi. Potrivit unui studiu recent, făcut în colaborare cu poliția, cei până în 36 de ani răbufnesc cel mai des în trafic, iar unul din 10 recunoaște că a condus băut, transmit stirileprotv.ro.

La fel de grav este că a crescut numărul celor care se droghează după care se urcă la volan.

Claxonul este nelipsit, însă unii ajung și la șicanări ori la bătăi.

ReporterDe ce sunt oamenii mai agresivi în trafic?

Costin Tătuc, fost director adjunct al Direcției Rutiere„În primul rând pentru că valorile de trafic au crescut foarte mult. Se știe că aglomerația este un factor de stres. Atunci când scăpăm din ambuteiaje, căutăm să recuperăm timpul pierdut. Atunci suntem tentați să exploatăm orice variantă”.

Studiul realizat de Poliția Română arată că șoferii sunt dispuși să încalce regulile de circulație pentru un trafic fluent. Culmea, în același timp își doresc și mai mulți polițiști pe stradă ca să îi sancționeze pe cei care încurcă circulația sau încalcă legea. La acest capitol Direcția Rutieră are în desfășurare un proiect prin care va instala peste 1000 de camere video pentru monitorizarea regulilor de circulație.

Bogdan Oproiu, cms. șef Direcția Rutieră: „În principal vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri expres. Amplasarea exactă va ține cont de situația operativă, de fenomenul rutier și de intensitatea traficului într-un anumit punct de intersecție, trecere de pietoni…”

Pentru prima dată, studiul i-a cuprins și pe cei care folosesc trotinete. În opinia celorlalți participanți la trafic, aceștia riscă cel mai mult și nu dau dovadă de responsabilitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati