Rompetrol: Operaţiunile sistemelor IT afectate de atacul cibernetic au fost parţial restaurate. Serviciul Fill&Go, funcțional

Reprezentanţii KMG – Rompetrol anunţă că operaţiunile sistemelor IT afectate de atacul cibernetic de săptămâna trecută au fost parţial restaurate, iar serviciul Fill&Go este funcţional, atât pentru flote, cât şi pentru persoane fizice.

„Operaţiunile specifice sistemelor IT din cadrul companiei au fost parţial restaurate în urma atacului cibernetic complex, de tip ransomware, care a avut loc pe 7 martie. Echipa internă de specialişti cu suportul colaboratorilor noştri este în curs de finalizare a restaurării platformelor digitale la nivelul întregului Grup”, au transmis, marţi, reprezentanţii KMG – Rompetrol.

Serviciul Fill&Go este funcțional

În acest moment, serviciul Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice, este funcţional în România, respectiv alimentarea prin card şi prin inel.

„Menţionăm că activitatea operaţională a rafinăriilor Petromidia şi Vega nu a fost afectată de acest atac cibernetic, iar în perioada 11 martie – 3 aprilie se desfăşoară revizia tehnologică planificată. În toată această perioadă, compania va continua să îşi onoreze obligaţiile contractuale, livrările de produse petroliere către clienţi urmând a fi asigurate din stocurile proprii sau cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG Internaţional. Suntem optimişti că vom implementa cu succes toate măsurile de restabilire a sistemelor digitale, compania având deja instalată la nivelul serverelor o soluţie de securitate cibernetică complexă. De asemenea, am luat măsuri suplimentare de securizare a datelor recuperate”, au arătat reprezentanţii KMG – Rompetrol.

Ei au adăugat că, pe parcursul acestui demers, au furnizat autorităţilor responsabile informaţiile necesare şi utile care să contribuie la prevenirea unor astfel de situaţii la nivel local, având în vedere creşterea numărului de ameninţări cibernetice, pe fondul intensei digitalizări din ultimii ani.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a anunţat, în 7 martie, că a fost informat cu privire la un incident de securitate cibernetică la Rompetrol.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati