Banii de chirie pentru spaţiile din piețele Sectorului 1 se duc direct în conturile unor executori judecătorești, care îi colectează în numele operatorului de salubritate Romprest, potrivit Economedia, citată de Buletin de Bucurest. Primăria Sectorului 1 spune că este „un fenomen marginal”, iar „sumele în discuție sunt mici”.
Mai mulți proprietari de tarabe din Piața Matache plătesc chiria către un executor judecătoresc pe nume George Niculae, care colectează chiriile din piață în numele operatorului de salubritate Romprest, în loc să plătească către Administrația Pieței Matache, potrivit unui jurnalist de la Economedia, căruia i-ar fi fost arătate ordinele de plată: „Nu acționează un singur executor, ci mai mulți. Un altul este Acta non Verba,” potrivit Economedia.
Avocatul firmei Romprest, Iancu Toader, a confirmat faptul că Romprest execută veniturile Primăriei Sectorului 1 generate de toate piețele, „dar și de alte active generatoare de venit”:
„Noi am câștigat toate procesele. PS1 nu a câștigat nici măcar jumătate de proces. Am obținut executarea silită a Primăriei, dar Primarul Clotilde Armand nu a vrut să pună sumele necesare în contul de executări, așa cum spune legea. Așa că ne-am îndreptat către terți popriți, piețele, spațiile comerciale ale Primăriei care generează chirii, apartamente ale Primăriei. Dar nu încasăm prea mult de aici, cu țârâita, la nivelul sutelor de mii lunar, noi suntem o firmă mare, avem salarii de dat, avem utilaje, avem taxe, noi vrem toți banii odată. Dar dacă primarul nu vrea să plătească… ” a spus avocatul Iancu Toader, celor de la Economedia.
Avocatul a adăugat că Romprest poate să „descindă cu executorul la sediul din Banu Manta 9 și să rechiziționeze mașinile, birourile angajaților, telefoanele”, însă „nu vor să facă bâlci”.
Primăria Sectorului 1 a transmis ulterior publicației Economedia că fenomenul este „marginal” și „sumele în discuție sunt mici”, dar și că există contestații la executare care se află în faza apelului:
„În procesele pe care le avem cu compania Romprest, prin adresele de înființare a popririi emise de organele de executare, s-a dispus înființarea popririi la unii terți debitori ai Sectorului 1. Măsura a fost posibilă după încetarea suspendării executării silite dispuse de instanța de executare. În prezent, contestațiile la executare se află în faza apelului. Unii terți debitori ai Sectorului 1 au primit înștiințări de poprire. De exemplu, în piețe sunt doar cei cu spații mari, care nu au doar tarabe. E un fenomen marginal, sumele în discuție sunt mici, maxim 12.000 lei, cele mai multe în jur de 2000. Nu putem vorbi de rambursarea nici măcar a unei facturi Romprest care se ridică la peste 4 milioane RON”, au transmis oficialii.
La începutul mandatului, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunțase că „o mare companie abonată la bani publici în Sectorul 1 a încercat să ne factureze recent servicii la suprapreț. (…) Așa… niște zeci de milioane în plus. Prin complicitatea unor funcționari publici din primărie”, a punctat Armand.
Clotilde Armand a suspendat contractul cu firma Romprest, deoarece susținea că a fost încheiat fraudulos în mandatele anterioare ale altor primari. Răspunsul Romprest a fost să suspende serviciile de salubritate. Armand a reluat contractul cu Romprest, doar că plata s-a aproape înjumătățit. Romprest a atacat în instanță, la fel și Primăria Sectorului 1.