Romprest refuză să mai măture străzile din Sectorul 1

Compania de salubritate Romprest a anunțat astăzi că măturatul și curățatul străzilor din Sectorul 1 al Capitalei vor fi suspendate pentru că primăria nu a plătit facturile restante, scrie antena3.ro.

Romprest a anunțat „diminuarea salubrizării stradale”, într-o notificare trimisă către Consiliul Local al Sectorului 1 din București, dar și „spre știința” prefectului Alin Stoica, a primarului general Nicușor Dan, a Ministerului Mediului și a Gărzii de Mediu.

Potrivit documentului oficial, unele dintre măsurile care se vor lua sunt:

– blocarea operațiunilor de măturat manual și mecanizat, răzuit rigolă, colectarea, transportul și predarea deșeurilor de construcții și demolări din depozite

– necontrolate; prestarea operațiunii de întreținere curățenie în ritmul de o dată pe săptămână pentru fiecare arteră de circulație, până la primirea răspunsului solicitat Autorității contractante cu privire la desfășurarea contractului de delegare;

–  suspendarea întreținerii curățeniei în puncte fixe, până la primirea răspunsului solicitat Autorității contractante;

– suspendarea spălatului manual/mecanizat carosabil și trotuare, inclusiv operațiunea de stropit carosabil, până la primirea răspunsului solicitat Autorității contractant.

Romprest a anunțat că „măsurile se vor putea ridica doar într-un termen de 90 de zile de la încetarea circumstanțelor care au dus la aplicarea lor”, motivul fiind „necesitatea de a reangaja și instrui personalul care va fi disponibilizat prin restrângerea forțată a activității”.

Potrivit companiei de salubritate, Primăria Sector 1, condusă de Clotilde Armand, are 274 de zile de întârziere la plata facturilor restante din anul 2020, în valoare de 119.492.737 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati