Romsilva majorează volumul de lemn pus pe piață în 2022 și 2023

Volumul de lemn pus pe piata de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pana la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500 de mii de metri cubi, propunerea directorului general al Romsilva, Daniel Nicolaescu, fiind aprobata de Consiliul de Administratie in sedinta din 10 octombrie.

Astfel, fata de un program initial de 9,5 milioane metri cubi recoltati din padurile proprietatea publica a statului, pana la finalul anului vor fi pusi pe piata 10 milioane de metri cubi, din care 3,9 milioane de metri cubi vor fi oferiti ca lemn fasonat, iar 6,1 milioane de metri cubi ca lemn pe picior.

Ponderea lemnului fasonat pus pe piata de Romsilva a crescut in acest an la 39%, fata de 26% pe parcursul anului trecut.

De asemenea, Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva a aprobat, in aceeasi sedinta, un volum de 10 milioane de metri cubi pentru a fi recoltati in 2023 din padurile proprietatea publica a statului.

Din acest volum, 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forte proprii sau contracte de prestari servicii de exploatare forestiera, si 50% prin licitatii de vanzare a lemnului pe picior catre agentii economici atestati.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati