Roșiile românești, de trei ori mai scumpe decât cele din import. Prețul lor ajunge la 35 de lei

Roșiile oltenești au ajuns în cea mai Mare Piață din Slatina, iar prețul lor ajunge la 35 de lei. Mai puţin decât înainte de Paşti, dar tot este un preţ mare pentru cumpărători, relatează Știrile TVR. Producătorii spun că şi cheltuielile cu producerea lor au crescut, aşa că deocamdată, nu le pot ieftini, arată sursa citată.

Legumicultorii din Olt au vândut primele cantități de roșii din acest an în marile piețe din țară, înainte de Paști. Acum, tomatele românești au ajuns și în piețele din Slatina.

Ionuț Radu din Obârșia a început să recolteze în jur de 12 aprilie însă doar cantități mici. El spune că recolta este bună și în curând va ajunge cu marfa și în en gros. Cumpărătorii însă nu se înghesuie.

Ei spun că roșiile românești sunt mai gustoase decât cele din import, dar le preferă pe ultimele pentru că sunt de trei ori mai ieftine.

Legumicultorii au scos la vânzare și castraveți, varza nouă, dovlecei dar și cartofii noi. Județul Olt are cel mai mare număr de producători înscriși în programul tomata – 30 la suta din total.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati