Rusia a expulzat un diplomat român din Ambasada de la Moscova. Ce spune MAE

0
220
mae

Federaţia Rusă a declarat ca persona non grata un membru al echipei Ambasadei României la Moscova, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

”Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca persona non grata un membru al echipei Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o măsură la reciprocitate faţă de declararea ca persona non grata pe teritoriul României, anunţată de MAE român în august 2022, a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”, a transmis, joi, MAE.

Ministerul a amintit că decizia autorităţilor române a avut în vedere incompatibilitatea activităţilor persoanei în cauză cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

În 19 august, MAE anunţa că autorităţile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, care a fost informată cu privire la decizie din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu. Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităţilor reprezentantului în cauză cu prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.