Rusia a fost exclusă din concursul Eurovision de teama „discreditării competiției”

Uniunea europeană de radio şi televiziune (European Broadcasting Corporation – EBU) a anunțat vineri că niciun reprezentant al Rusiei nu va participa la concursul Eurovision din acest an, întrucât, în caz contrar, acest lucru „ar compromite competiția muzicală”.

Finlanda anunțase anterior în cursul zilei de vineri că nu va trimite niciun participant la finala concursului Eurovision 2022 dacă Rusiei i se va permite să participe. Și alți radiodifuzori publici europeni, inclusiv cel din Ucraina, au cerut ca Rusia să fie exclusă din competiția muzicală.

Uniunea europeană de radio şi televiziune, condusă de Delphine Ernotte, preşedinta France Télévisions, cuprinde mai mult de o sută de canale şi radiouri publice din 50 de ţări din Europa. Această decizie „reflectă îngrijorarea că în contextul crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei candidaturi ruse în concurs anul acesta să nu discrediteze competiţia”, a explicat EUR într-un comunicat.

Cea de-a 66-a ediţie a Eurovision va avea loc la Torino în luna mai, după ce trupa rock italiană Maneskin a câştigat concursul din 2021.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati