Rute alternative spre București pentru cei care vin de la mare sau de la munte

Poliţiştii de la Rutieră se aşteaptă ca duminică să fie un trafic rutier de amploare, având în vedere că şi sâmbătă seara, turiştii au petrecut atât la mare, cât şi munte. De aceea, ei recomandă pentru astăzi mai multe rute alternative, potrivit antena3.ro.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că, duminică, polițiștii se vor afla pe străzi pentru a ajuta la fluidizarea traficului, atât pentru şoferii care se întorc de la staţiunile de pe Valea Prahovei, cât şi pentru cei care au petrecut în Vamă şi astăzi vin în Bucureşti.

Pentru prevenirea ambuteiajelor în trafic, pentru că sunt așteptate valori ridicate de trafic pe sensul către București al Autostrăzii Soarelui, dar și pe DN 1 Brașov – Ploiești – București, oamenii legii recomandă șoferilor rute alternative.

Care sunt rutele alternative

„Astfel, în loc de Autostrada A2 București – Constanța, pot fi folosite DN 2A Constanța – Hârșova – Urziceni – DN 2 – Urziceni – București sau A2 – DN 3 Lehliu – Fundulea – București.

Pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București sunt recomandate ca rute alternative DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București sau DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București sau DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București, ori DN 71 Sinaia – Târgoviște – București”, se arată în comunicatul celor de la Infotrafic.

Recomandări pentru şoferi

În plus, polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să mărească distanţa în mers, iar atunci când ies din coloane, să pună avariile, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati