S-a anulat cursa „Bucharest International 10K” din cauza COVID-19

Campioana olimpică la maraton Constantina Diţă a anunţat, luni, anularea cursei Bucharest International 10K, care ar fi trebuit să aibă loc pe 20 septembrie, din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID-19, scrie agenția de presă Agerpres.

Întrecerea a fost reprogramată pentru 25 aprilie 2021.

„Din păcate suntem în continuare într-o situaţie care nu ne oferă certitudinea că pe data de 20 septembrie 2020 vom putea organiza în condiţii de siguranţă o nouă ediţie a cursei Bucharest International 10K. Creşterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, impunerea de noi restricţii şi mai ales incertitudinea legată de evoluţia acestei situaţii ne-a făcut să luăm decizia de a schimba din nou data de desfăşurare a cursei. Ne aflăm în continuare într-o situaţie fără precedent atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, noua dată la care vom alerga pe cele mai frumoase străzi din Bucureşti este 25 aprilie 2021. Am decis acest lucru în ton cu măsurile luate la nivel naţional pentru a preveni extinderea epidemiei de COVID-19, sănătatea şi siguranţa tuturor fiind primordială acum”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială a concursului organizat de Diţă.

În aceste condiţii toate înscrierile la Cursa Populară, 10K, Team Challenge, 21K şi Wheelchair vor fi reportate pentru data de 25 aprilie 2021.

Iniţial, cea de-a 5-a ediţie a cursei de alergare stradală Bucharest International 10K era programată pe 26 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati