S-a dat startul lucrărilor de proiectare pentru extinderea iluminatului public din Pantelimon

În această săptămână, pe 21 de străzi din Pantelimon și în parcul Livezilor, s-a dat ordinul de începere al serviciului de proiectare pentru extinderea iluminatului public, a anunțat Primăria Pantelimon.

Termenul de proiectare este de 2 luni, după care se va obține autorizația de construire și va putea începe execuția lucrărilor.

Străzile care fac parte din acest proiect sunt: Armatei, Armoniei, Batalionului, Șos. Cernica, Sf. Calinic, Dimitrie Cantemir, Egretei, Grigore Ghica, Gălbenelelor, Lopătarului, Mihai Viteazu, Mihail Sadoveanu, Mimozelor, Sf. Pantelimon, Rozelor, Aleea Satu Mare, Struțului, Transilvaniei, Tineretului, Veveriței, Vama Veche și parcul Livezilor.

Proiectul urmărește extinderea rețelei de iluminat cu o lungime totală de 15.560 metri, montarea a 389 de stâlpi și 409 corpuri de iluminat cu LED, cu o eficiență energetică ridicată și durată mare de viață pe cele 21 de străzi, modernizarea sistemului de iluminat în Parcul Livezilor prin înlocuirea stâlpilor de iluminat cu 49 de stâlpi cu sistem de iluminat fotovoltaic cu LED, și configurarea unui sistem de telegestiune, mai spune sursa citată.

Acest proiect se va executa folosind 80% finanțare europeană nerambursabilă, 18% finanțare națională nerambursabilă și 2% finanțare din bugetul local al orașului Pantelimon

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati