S-a deschis Art Safari Stars Edition, ediție de cinci stele dedicată starurilor

0
250

Art Safari revine cu o ediție de cinci stele dedicată starurilor, în perioada 29 septembrie-14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani. 

  • Celebrul cor Madrigal prezintă un show complet al muzicii, cu experiențe interactive și multisenzoriale pentru toată familia, inclusiv femei însărcinate și bebeluși, ce marchează aniversarea de 60 de ani.
  • Viața de noapte a Bucureștiului de altădată, din perioada Belle Époque până la final de comunism, se află în lumina reflectoarelor în „De la frici uitate la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru.
  • Victoria & Albert din Londra vine pentru a doua oară la Art Safari și aduce în premieră expoziția „Bags: Inside Out”. Genți super valoroase care au scris istorie: celebra „Baguette” Fendi purtată de Sarah Jessica Parker, „Kelly” Hermès, „Lady Dior” și alte obiecte iconice. Prin designul spectaculos semnat de Diana Nicolaie, expoziția poartă vizitatorii într-o călătorie din secolul al 16-lea până în prezent.

„Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă”, curator: Emil Pantelimon, cu ocazia aniversării a 60 de ani de Madrigal, scenografie: Vladimir Turturică

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” se mută pentru 3 luni în Palatul Dacia-România. Art Safari devine singurul muzeu al muzicii din Capitală și locul în care oricine află că poate cânta. 16 spații vibrante, 60 de costume, 70 de discuri, informații inedite și experiențe muzicale interactive și senzoriale, o adevărată istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică și societate, sunet, culoare și miros – totul privit prin ochii și experiența celor 60 de ani de Madrigal.

O multitudine de experiențe interactive, care au la bază VR și alte tehnologii noi, îi conectează pe vizitatori cu sunetele. De exemplu, vizualizarea propriei voci și spectacole olfactive.

Muzică pe gustul bebelușilor  

Femeile însărcinate și bebelușii (0-12 ani) vor avea un spațiu dedicat: Madrigal for Babies, cu muzică pe gustul bebelușilor.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Asociația Română de Muzicoterapie și Universitatea Națională de Muzică din București. Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectului muzicii asupra copiilor între 0 și 12 luni, precum și asupra femeilor însărcinate, concertul oferă părinților ocazia unică să cânte alături de Corul Madrigal melodii cu efecte benefice asupra celor mici. În program se regăsesc lucrări îndrăgite precum „Somewhere Over the Rainbow”, „Greensleeves”, „Moon River”, „Cântec de leagăn” și alte piese recomandate pentru o bună dezvoltare a bebelușilor.

Publicul este invitat să descopere cum un mic ansamblu cameral creat în anii comunismului cu studenți ai Conservatorului bucureștean a devenit unul dintre cele mai puternice și mai importante branduri culturale ale României și propune azi cea mai importantă reformă a educației culturale: Cantus Mundi. Toate realizările lor se văd și se simt la Art Safari.

Partenerul expoziției este Policolor, susținător al proiectelor culturale. Pentru culorile vibrante ale pereților din spațiul expozițional, arhitecții și curatorul expoziției au ales vopseaua Spor Art Color, atât pentru calitate, cât și pentru fidelitatea culorilor.

De la frici uitate la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn, curator: Adrian Majuru, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici

De la teama de întuneric, resimțită de omenire încă de la începutul istoriei, la îmblânzirea deplină a fricii prin tehnologie și viața de noapte. În ultimele generaţii, omul a dat nopții un nou conținut. Orașul a fost instrumentul de remodelare nocturnă a preocupărilor, imaginarului și  credințelor.

Capitala României a fost adeseori comparată cu cea a Franței, Paris, datorită vieții luxoase și a distracției. De la viața socială până la cea… delictuală, viața de noapte a Bucureștiului a trecut prin schimbări majore.

Expoziția însumează o colecție de fotografii, obiecte și picturi (inclusiv lucrări de Tonitza, Iosif Iser etc.) ce redau fața nocturnă a Bucureștiului de odinioară, începând cu frumoasă perioadă a vieții tihnite de până la izbucnirea Primului Război Mondial (La Belle Époque), și până la finalul regimului comunist.

Bags: Inside Out, curator: dr. Lucia Savi, asistent curator: Jessica Harpley, în parteneriat cu Victoria & Albert Museum, Londra, design de expoziție: Diana Nicolaie 

De la obiect de necesitate la simbol al luxului și statutului, de la rucsacuri și genți de livrare până la poșete Versace sau valize Louis Vuitton, „Bags: Inside Out” explorează stilul, funcționalitatea și designul accesoriului suprem, prin 300 de obiecte valoroase.

După ce s-au plimbat prin Belgia, Anglia și Asia, au ajuns pentru prima dată la București. Designul expoziției este semnat de Diana Nicolaie, designer de interior și artist vizual.

Și copiii sunt așteptați la ateliere de creație și tururi ghidate personalizate la Art Safari Kinder.

Program Art Safari (29 septembrie-14 ianuarie 2023)

  • Joi-duminică – 12:00-21.00 (ultima intrare – 20:30); Night Tours – vineri și sâmbătă 22:00-1:00 (experiențe speciale de vizitare cu ghidaj în toate expozițiile și prosecco; se intră la ora 22:00). Pentru alte mențiuni privind programul, consultați site-ul www.artsafari.ro.
  • Bilete: artsafari.ro sau direct de la intrare
  • Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.