S-a deschis un nou punct de lucru al spitalului nevoiașilor din sectorul 1, Complexul Multifuncțional Caraiman

Primăria Sectorului 1 a inaugurat astăzi, 25 iunie 2019, un nou punct de lucru al Complexului Multifuncțional Caraiman, primul centru medical deschis de o autoritate locală pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.

Aici, locuitorii Sectorului 1 vor primi ajutor medical în caz de urgență primară (testarea glicemiei, monitorizarea tensiunii arteriale) și vor beneficia de consultații minime pentru care nu este necesară deplasarea la Complexul Multifuncțional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A), potrivit unui comunicat de presa.

De asemenea, bucureştenii care au domiciliul în Sectorul 1 îşi vor putea face programări la unul dintre cabinetele medicale care funcţionează în cadrul Complexului Caraiman: urologie, cardiologie, ginecologie, stomatologie etc.

Sănătatea locuitorilor Sectorului 1 este o prioritate pentru mine. De aceea, încă de la preluarea mandatului, am diversificat în permanență serviciile medicale pe care le oferim prin intermediul Complexului Multifuncțional Caraiman. Am deschis acest punct de lucru nou pentru că este foarte important că cetățenii Sectorului 1 să știe că pot beneficia atât de servicii medicale de calitate, cât și de aparatură performantă”, a declarat primarul Dan Tudorache, prezent la inaugurare.

Ce ofera noul punct de lucru deschis pentru bucuresteni?

Situat pe Bulevardul Magheru nr. 12-14, bloc Aro (Patria), în punctul de lucru vor fi oferite persoanelor interesate informaţii legate de activitatea Complexului Caraiman. Totodată, în acest spațiu se vor desfășura și o serie de campanii medicale.

Pe perioada caniculei, această locaţie va funcţiona şi că punct de hidratare şi de prim ajutor pentru toţi cetăţenii care tranzitează zona Romană, indiferent de domiciliul acestora.

Despre Complexul Multifuncțional Caraiman

În Sectorul 1 funcționează, încă din anul 2008, Complexul Multifuncțional Caraiman care oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate. În ultimii ani, serviciile medicale au fost diversificate, ajungându-se în prezent la peste 10 cabinete: planificare familială, medicină de familie, dermatologie, oftalmologie, ostretică-ginecologie, urologie, radiologie, cardiologie, oncologie, ORL, stomatologie, psihiatrie-psihologie, laborator analize. De asemenea, Complexul Caraiman are și un serviciu de ambulanță socială cu şase mașini, medici și asistente, prin care se asigură asistență medicală la domiciliu pentru persoanele în vârstă cu probleme grave de sănătate, cu pensii mici, persoane care au suferit accident vascular cerebral, infarct sau au alte probleme neurologice și nu se pot deplasa.

Începând din acest an, va fi implementat şi un sistem de monitorizare a persoanelor cu afecţiuni cardiace prin holtere şi brăţări dotate cu buton de panică şi va fi achiziţionată aparatură necesară efectuării investigaţiilor imagistice complexe: RMN şi CT.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati