S-a început ridicarea mașinilor abandonate de pe străzile Sectorului 5

0
448
masini ridicate
Primăria Sectorului 5 a demarat eliberarea străzilor de mașinile abandonate și cele cu proprietar neidentificat .
Autoturismele ridicate și bunurile din interiorul acestuia vor fi inventariate, expertizate, ridicate, transportate și depozitate prin grija Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5.
Depozitarea se va face în locul special amenajat din Drumul Cooperativei nr. 75B, Sector 5.
”Menționăm că sunt ridicate doar mașinile abandonate și cele declarate fără stăpân, care fac obiectul Legii nr.421/2002, nu și cele parcate neregulamentar”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.
Proprietarul sau deținătorul legal poate să revendice vehiculul în cel mult 30 de zile de la data anunțului public, iar acesta se va elibera pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu îndeplinirea cumulativă a dispozițiilor Art. 7 din Legea 421/2002, respectiv după achitarea integrală a taxelor/ tarifelor și cheltuielilor efectuate cu ocazia ridicării, transportării și depozitării.
În situația în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau deținătorul legal în termen de 30 de zile de la data anunțului, acesta va fi trecut în proprietatea privată a Municipiului București, prin dispoziție a Primarului Sectorului 5.
Prin această acțiune, Primăria Sectorului 5 își dorește să rezolve problema mașinilor abandonate, multe dintre acestea reprezentând un real pericol pentru sănătatea oamenilor, după ce au devenit spații de depozitare a gunoaielor.
Până în acest moment, au fost identificate 335 de mașini abandonate pe raza Sectorului 5. În cursul zilei de astăzi, 17.11.2020, vor fi ridicate 8 dintre acestea. Acțiunile de identificare și ridicare a mașinilor abandonate vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.