S-a încheiat cursa bugetării participative. Clasamentul proiectelor depuse de bucureșteni

0
133
Nicusor Dan
Facebook / Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că bucureştenii au decis, prin vot, patru proiecte câştigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă iniţiat de Primăria Municipiului Bucureşti.

„Bucureştenii au decis prin vot proiectele câştigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă iniţiat de Primăria Capitalei. A fost un prim exerciţiu foarte util, care va fi continuat în format extins în următorii ani”, a scris Nicuşor Dan.

El a mai spus că au fost alese acum patru proiecte dintre cele 29 declarate eligibile în faza de evaluare.

„În ordine, e vorba despre:

1. „O oază de relaxare pentru pacienţii Spitalului Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele”. Proiectul a obţinut cel mai mare număr de voturi (1.159) şi îşi propune amenajarea unui spaţiu verde în curtea spitalului menţionat.

2. „Ciorile din Grădina Cişmigiu | Vecini cu aripi”. Proiectul a obţinut 1.111 voturi şi are în vedere rezolvarea problemei ciorilor din Cişmigiu într-un mod respectuos faţă de mediu.

3. „Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări şi staţii de reparat biciclete”. Proiectul s-a clasat pe locul al treilea, cu 1.052 voturi şi urmăreşte dezvoltarea mobilităţii urbane prin intermediul bicicletelor.

4. „Parc Freerun şi Parkour pentru copii şi adolescenţi”. Proiectul a primit 899 de voturi şi vizează crearea unui spaţiu de joacă şi exerciţii în aer liber în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)”, mai spune edilul general.

El a mai spus că bugetul total pe care PMB îl pune la dispoziţie pentru aceste proiecte este de 2 milioane de lei, iar fiecare dintre proiectele menţionate va beneficia de circa un sfert din aceşti bani.

„Vom pune în practică aceste proiecte chiar începând din acest an, în colaborare cu cei patru câştigători, pe care-i felicit pentru dorinţa de implicare civică şi pentru succesul ideilor propuse! Reafirm că Primăria Capitalei este deschisă iniţiativelor din societatea civilă şi unei participări mai largi a bucureştenilor în efortul de modernizare a oraşului. Îi consider pe toţi locuitorii Capitalei parteneri ai primăriei pentru un oraş mai bine amenajat, mai atractiv”, a conchis primarul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.