S-a încheiat modernizarea sistemului de iluminat public din București: 4830 de aparate cu LED, pe 15 artere intens circulate

Primăria Capitalei anunță că s-a finalizat procesul de modernizare a sistemului de iluminat public demarat prin primul proiect cu finanțare nerambursabilă în valoare de 25 milioane lei obținută de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Compania Municipală Iluminat Public a încheiat lucrările de montare și conectare a 4830 de aparate de iluminat cu LED, de ultimă generație, pe 15 artere intens circulate din Capitală: str. Drumul Taberei, str.  Brașov, Șoseaua Virtuții, Calea Crângași, str. Turda, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, str. Mărăști, str. Sibiu, Drumul Sării, Bd. 1 Mai, Bd. Camil Ressu, Bd. Theodor Pallady, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviței, Bd. Bucureștii Noi.

Au fost selectate aceste artere pentru modernizarea iluminatului public întrucât erau segmentele de drum cu cele mai mari puteri instalate, fiind necesară o eficientizare energetică pentru reducerea consumului.

„De vineri se lucrează la configurarea sistemului de telegestiune care are capacitatea să monitorizeze, sa măsoare și să gestioneze funcționarea in parametri optimi a rețelei de iluminat public stradal și pietonal.

Un avantaj major al acestui sistem este faptul că monitorizează și evaluează permanent consumul de energie electrică, oferind posibilitatea reducerii acestui parametru în limitele permise.

Prin aceste investiții, eficientizăm iluminatul public, printr-o reducere semnificativă a consumul de energie, cu aproximativ 60 %, precum și o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

De asemenea, proiectul contribuie la creșterea siguranței bucureștenilor și a traficului rutier pe timpul nopții.

În perioada imediat următoare, vom lansa în achiziție publică o nouă procedură, pentru a cumpăra 7822 de echipamente de iluminat ce vor fi instalate pe alte 34 de artere importante din Capitală, acesta fiind ce de-al doilea proiect de modernizare a iluminatului public, pentru care am obținut de la AFM o finanțare nerambursabilă în valoare de 50 milioane lei”, a spus edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati