S-a lansat aplicația care îți arată cele mai apropiate benzinării și prețurile practicate

Cum poți afla cele mai apropiate benzinării și prețurile practicate. Consiliul Concurenţei a lansat luni „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, platforma on-line care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto. 

Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android). Ea poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor, scrie Hotnews.

Aplicația Monitorul Prețurilor este dezvoltată în România de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării.

Vezi și: TOP 25 cele mai populare destinații Uber din București

Platforma este gestionată de Consiliul Concurenţei, iar datele/informaţiile sunt încărcate în aplicaţie, la nivel național, de către companiile partenere.

Monitorul Preţurilor Carburanţilor este una dintre componentele proiectului Monitorul preţurilor pentru alimente şi carburanţi, urmând ca în perioada următoare să devină funcțională și cea de a doua componentă a proiectului, respectiv cea referitoare la prețurile alimentelor.

Proiectul, având valoarea totală, de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro), este finanţat integral de la bugetul de stat. Consiliul Concurenţei a iniţiat acest proiect în 2018, având ca partener instituţional Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC.

CUM FUNCȚIONEAZĂ APLICAȚIA

Monitorul Prețurilor Carburanților: Cum poți afla cele mai apropiate benzinării și prețurile practicate. În primul rând, se accesează pagina www.monitorulpreturilor.info şi se selectează „Carburanţi auto”. Aplicaţia va localiza zona în care se află persoana care accesează platforma. Apoi se selectează tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică.
Aplicația va afișa mai multe filtre de căutare:

-distanţa în jurul locaţiei curente (locul în care se află persoana care a accesat platforma):
-în jurul unei locaţii selectate: selectat.JPG
-într-o localitate: localitate.JPG
-pe un traseu selectat: traseu.JPG

Aplicaţia va afişa, conform criteriilor selectate, toate staţiile de comercializare, distanţa până la fiecare dintre ele şi preţul (lei/L);

Aplicaţia mai oferă posibilitatea de căutare în funcţie de: serviciile oferite de staţia de comercializare a carburanţilor și reţeaua de comercializare preferată. În plus, platforma oferă posibilitatea de a contacta Autoritatea de Concurenţă atât pentru Sesizări/reclamaţii, cât şi pentru recomandări.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati