S-a redeschis digul Lacul Morii, după 8 luni de modernizări – FOTO

Miercuri, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, digul de pe Lacul Morii s-a redeschis publicului. Acesta a fost transformat într-o promenadă modernă, iar bucureștenii se pot bucura de cel mai frumos apus din Capitală.

Foto: Facebook / Primaria Sectorului 6

Lucrările au costat aproximativ 10 milioane de lei.

În afară de asfalt, amenajarea a presupus pistă de alergare, iluminat public stradal, pergole, bănci, coşuri de gunoi, camere de luat vederi, maşinuţe electrice cu care Poliţia Locală va patrula pentru a preveni vandalismul şi cu care ADP va face curat şi va întreţine această porţiune.

Foto: Facebook / Primaria Sectorului 6

„Insula Lacului Morii este practic punctul terminus al celor care vor să se plimbe pe această promenadă. Noi vom organiza un concurs internaţional de soluţii, dar nu doar pentru insulă, ci vorbim despre zona extinsă a Lacului Morii, care include Parcul Crângaşi, partea adiacentă digului, pentru că puţin mai încolo, unde se termină blocurile, de exemplu, este suficient teren ca să poată să apară terenuri de sport sau alte funcţionalităţi.

De asemenea, insula, tot digul şi inclusiv partea sudică a lacului vor intra toate într-un concurs de soluţii la nivel internaţional care să includă – îmi doresc eu – inclusiv sporturi pe apă, sailing, caiac-canoe şi evenimente culturale, care de obicei o să fie probabil ţinute pe insulă”, a spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, prezent la evenimentul de inaugurare.

Foto: Facebook / Primaria Sectorului 6

Câteva mii de persoane au venit începând cu ora 17:00 pe digul de la lacul Morii și s-au bucurat de priveliște, alaturi de muzică, statui vivante, mascote colorate și baloane.

Foto: Facebook / Primaria Sectorului 6

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati