S-a stabilit termenul de judecare a cererii de intrare în insolvență pentru ROMAERO

ROMAERO, cea mai mare companie de stat din industria aerospațială, și-a cerut insolvența. Cererea a fost depusă la Tribunalul București pe data de 27 decembrie, însă nu avea și o dată la care se va judeca cererea. Compania a anunțat ieri, la Bursa de la București că a fost stabilit termenul pentru judecarea cererii, informează economica.net.

ROMAERO a depus pe 27 decembrie la Tribunalul București cererea de intrare în insolvență, însă nu a fost publicat și un termen la care va fi judecată această cerere.

„În 11.01.2024, Tribunalul București a publicat pe site-ul ,,portal.just.ro”,  data la care va fi judecată cererea de deschidere a procedurii de insolvență, prevăzută de dispozițiile art. 38 alin. (1), coroborat cu art. 65 alin. (1) teza I, art. 66 si art. 67 alin. (1) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, în dosarul nr. 39261/3/2023, respectiv 26.01.2024, ora estimată 11.00.

Cererea ROMAERO S.A., la care au fost conexate cererile debitorilor, CEC BANK SA.,  CIT Restructuring și Banca Comercială SA, va fi judecată de către Completul C.9 în Camera de Consiliu”, se arată în anunțul companiei.

Luna trecută, omul de afaceri Cristian Sindie a câștigat un proces cu ROMAERO. Curtea de Apel a dispus plata a peste 15 milioane de euro către omul de afaceri pentru un contract din 2007.

Acționarul mjoritar este Statul român prin Ministerul Economiei, cu 56,71% din capitalul social. Ceilalți acționari sunt SIF Muntenia cu 23,24% și Fondul Proprietatea cu 18,87%, iar restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice și juridice.

ROMAERO este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească. Societatea este specializată în servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare, precum și în producția industrială de aerostructuri și componente ale acestora.

Ultimul an cu profit pentru compania deținută de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, a fost 2011, când profitul net a fost de doar 400.000 de lei. În 2022,  ROMAERO a avut o cifră de afaceri de 14 milioane de euro și o pierdere de peste 10 milioane de euro.

În urmă cu trei ani, compania a vrut să scoată la vânzare mai multe bucăți de terenuri din platforma ROMAERO din apropierea aeroportului din Băneasa.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati