Salamul de Sibiu va ajunge și pe masa americanilor. România va exporta în SUA produsul tradițional

Ambasada României în SUA anunță că salamul de Sibiu și alte produse românești din carne de porc vor ajunge în Statele Unite, transmite euractiv.ro.

Decizia vine după ce Serviciul de Inspecție și Siguranță Alimentară (Food Safety and Inspection Service – FSIS) din cadrul Departamentului de Stat a stabilit că legile, reglementările și sistemul de inspecție pentru siguranța alimentelor din România ating un nivel de protecție echivalent cu cel aplicat pe plan intern în SUA, restabilind astfel eligibilitatea României de a exporta produse din carne de porc provenite din unități românești certificate.

Prin intermediul Ambasadei României în SUA și a Ambasadei SUA în România, FSIS a trimis o adresă referitoare la restabilirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii și produselor din carne de porc din România cu cel al SUA, în vederea exportului de produse din carne, conform Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România.

Comisia Europeană a aprobat, pe 19 februarie 2016, cererea de înregistrare depusă de autoritățile române de introducere a „Salamului de Sibiu” în cadrul produselor ce poartă denumirea de „Indicație Geografică Protejată” (IGP).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati